DRTIČE ODPADŮ

Postup při drcení kuchyňského odpadu

KROK 1

  • Odejměte zátku ze dřezu a zapněte studenou vodu střední intenzity.

KROK 2

  • Zapněte drtič odpadu stisknutím pneumatického tlačítka.

KROK 3

  • Nahrňte postupně odpad a potravinové zbytky do drtiče.

KROK 4

  • Po dokončení procesu nechte běžet jak vodu, tak drtič po dobu 25 sekund, aby se pročistily odpadní trubky i samotný drtič.

KROK 5

  • Vypněte drtič a zastavte vodu.

Co lze drtit:

  • Ovoce a zelenina: Kůra z ovoce, zeleninové zbytky, slupky od brambor
  • Potravinové zbytky: Zbytky masa a příloh (rýže, brambory) z nedojedených pokrmů.
  • Vejce: Skořápky z vajec lze rovněž drtit.
  • Pečivo a těstoviny: Ostatky těstovin, chleba, rohlíků nebo housek.
  • Kosti: Rybí hlavy a kosti, drůbeží kosti, králičí menší kosti.
  • Kávová sedlina a čajové sáčky

Co do drtiče nepatří:

Tvrdé materiály: Velké, tvrdé kosti nebo příliš tvrdé předměty by se drtit neměly, mohly by poškodit drtič.

Tuky a oleje: Příliš mnoho tuků a olejů by mohlo způsobit ucpaní nebo problémy s odváděním odpadu.

  • Důležité je dodržovat pokyny výrobce a nepřetěžovat drtič příliš velkými kusy odpadu nebo tím, co není určeno ke zpracování. Aby se zabránilo problémům s drtičem, je vhodné pravidelně udržovat zařízení a zabránit tak případným poruchám. Více o údržbě.